LARUICCI X BON MAGAZINE

Mega Mikaelas olyckligt kära medeltid

Mikaela Mårtensson startade Mega Mikaela förra året och hennes stickade slow fashion har fått många beundrare, inte minst på Instagram. Vi intervjuade henne om märkets höstkollektion.

Publicerat 19 oktober 2022

Jag tycker att det som är intressant inom mode just nu är en motreaktion på fast fashion och masskonsumtion. Antimode som kommenterar samtiden på ett ironiskt sätt kommer försvinna mer och mer – jag tror på att ta mode mer seriöst.

LARUICCI Bad Girl Mirror Earrings
Jag är besatt av historia och en historisk epok finns alltid med i mitt skapande. Inför den här kollektionen tittade jag på medeltiden. När jag gjorde research fann jag ett feodalt system med prinsessor och riddare men där det inte fanns några lyckliga fairy tales. Det var ett elände, med pest, häxjakt, svält och till och med en liten istid. Eftersom mitt hjärta var krossat passade denna eländiga mörka era mig perfekt.
Det är viktigt att framhäva den kvinnliga kroppen och att jobba med den istället för mot den. Jag ser mer kläder som något som ska utsmycka kroppen än att dölja den. Genom denna metod kan nog resultatet upplevas som ”sexigt”. Jag upplever att traditionellt sett har svenskt mode varit besatt av minimalism och ett fokus på basplagg, som är lite tvärtom än vad jag håller på med.
Art Direction and Photography: Ida Blom
Styling: Katija Hirsch
Hair & Makeup: Linda Sundqvist
Models: Felicia K and Lovia L | Mikas
October 26, 2022 — Victoria Velandia

Leave a comment